När hela Medelpad vänder blickarna mot Rydercup på Hussborg

FacebookTwitter

Till helgen nu den 19-20:e augusti kommer många blickar och tankar gå mot Hussborg.
Det är då Medelpads bästa golfare över 34 år ska göra upp om titeln bästa Golfklubb 2017.
Rydercup mellan 4 klubbar är en drabbning som nu går in på sitt 5:e år i rad.
Tävlingen växer i status för varje år och denna gång är det större än på länge.
Försnacket handlar mycket om hur varje lags laguppställning ser ut.
Timrå har fått mest förväntningar på sig inför denna säsong och det beror mest på deras nyförvärv i form av de Nya tränarna på klubben, Peter Forsgren och Niklas Dahlgren.
Med dem i laget så förstärks första blocket rejält, och det betyder även att de som var i första blocket förra året, går upp i block 2 nu. Så även där blir man otroligt stark.
Timrå ställer upp med följande spelare i Block 1. Peter Forsgren, Niklas Dahlgren, Drutten Engström och Johan Edlund.
Block 2 börjar med 2 riktigt duktiga killar, sen är övriga ej offentliga ännu, men det kommer snart. Christer Sjögren och Per Nylander är i alla fall de 2 som idag är klara i block 2. De har båda runt 3 i hcp.
Sundsvalls lag är oxå mycket starkare i år. Där ser vi 2 nya killar i laget, varav en av dem har spelat tidigare för 2 år sedan, men då bara 1 dag. Det är Daniel Puunberg. Fredrik Häggman är helt ny och det beror på att han precis har fyllt 35 år dagen före Rydercup.
Man måste alltså fylla 35 år det år Rydercup spelas eller vara äldre för att få vara med. Övriga spelare i Sundsvall är väldigt jämna. Daniel Puunberg 0,4 i hcp, Fredric Häggman 1,6, Durra, 4,3 Anders Andersson, 4,4 Mikael Sandberg, 4,5 Tony Zetterberg, 4,6 Michael Johansson, 4,7 Micke Andersson, 4,7 Krister Kårström, 4,7 Peter Lindevall, 5,5 Kent Olsson, 5,9 och  Per Norell, 7,2. Så ser lag Sundsvall ut.
Lag Öjestrand har sin bästa spelare förlorad till Timrå denna sommar. Men Öjestrand har fortfarande ett starkt lag på papperet.
Självklar är väl Lasse Engström den som är bäst i hcp där, och han får agera ankare i år. Han följs av Richard Parment ca 2,5 i hcp, Christer Stahlen  ca 3,5 i hcp och sen Mattias Lundström ca 4,2 i Hcp.
Därefter följer mellanskiktet för Öjestrand där vi även i år har ett hyfsat starkt lag. Håkan Blusi 4,9, Hasse Lind ca 5,5, Johan Målargård ca 5,5 och Marcus Westerlund runt 5-6 i hcp.
Block 3 i Öjestrand har följande spelare, Stefan andersson runt 6 i hcp, Jörgen Viklund runt 5 i Hcp, Anders ” Hansken ” Carlsson runt 6 i Hcp och Pär Magnusson runt 7 i Hcp.
Sen följer Hussborg som i år har några Wildcards som vi ska hålla ett öga på. Det är där Niklas Enström runt 3 i Hcp, Johan Harrysson runt 4,5 i Hcp, och sen övriga från Hussborg, som vi vet kan spela hemmabanan på sånt sätt som vi andra inte kan.
Kapten Hasse Karlsson är mer positiv än någonsin i år då det gäller Hussborgs chans att avancera i poängsammanställningen.
Tävlingarna kan följas av allmänheten via Facebooksidan Ryder Cup Hussborg. Gå in och gilla den sidan och följ alla resultat spelform för spelform.
För övrigt så kommer vi att kör på hårt i varje lag, för ingen vill förlora och alla vill vinna.
Vi önskar alla ett stort lycka till och må bästa lag vinna. Regerander mästare är fortfarande Öjestrand GC.

Mvh
Durra.se i Sundsvall.

Anders Svanebo Världsmästare i Rullskidor 2017

FacebookTwitter

Grattis säger vi till vår vän, Anders Svanbeo, som idag blev Världsmästare i 20 km rullskidor.
Anders vann med 1,20 före 2:an i loppet på första VM distansen i Sollefteå. 2:a blev Alexandr Bolshunov, Russia and the bronzemedal goes to Norway and Even Seaten Hippe !
Anders har tränat ganska hårt inför detta VM på hemmaplan, så vi får väl säga att träning har givit resultat och leverans direkt.
Nu hoppas vi på att VM fortsätter på samma fina sätt även på fredag och lördag för vår käre vän Anders Svanebo.

Stort grattis kompis och lyckat till i resten av veckan.
Vi ses på lördag kväll och firar av det här på dubbla sätt.

Resultat 20 Km rullskidor

  

Sundsvalls Golfklubbs Herrar kämpar på i Falun/Borlänge GK

FacebookTwitter

Idag var det en kämpig dag för våra juniorer i Elitlaget på Sundsvalls Golfklubb.
Det blev 78 och 80 slag idag på Foursome bollarna och sen 71 och 75 på Bestbollarna efter lunch.
Detta räcker ändå till att behålla 8:e platsen med 14 slags marginal till 9:e platsen.  Lika många slag är det fram till 6 och 7:e platsen där Ängsö och Bollnäs ligger.
Så imorgon lördag ska grabbarna kriga ordentligt på banan för att plocka in några slag som kan räcka till att ta nån placering uppåt i resultatlistan.
De som spelar för laget imorgon är, Lucas Allder i första boll, Liam Allder i andra boll, Rasmus Konradsson i 3:e boll och Erik Sundström i Sista Sundsvalls-Bollen.
Även idag var det puttningen som stökade mest för våra spelare. Så nu måste vi ta tag i puttningen så bollarna börjar trilla i fler gånger än då missas utanför.
Vi håller alla tummar vi har och hoppas det går bra imorgon för våra singelspelare.
Lycka till grabbar.
Caddies imorgon är Viktor Hanné, Andreas Lindström och Daniel Nyman.

Efter 2 rundor så har vi våra vänner och grannar från Hudiksvalls Golfklubb.
Där spelar duktiga spelare i form av, Nisse Ström, Isac Lambertsson, Simon Björken, Peter Barås och Nils Jacobsson.
Just nu inför sista rundan har de en ledning på 11 slag före favoriterna Gävle GK.
Den unge talangen, Simon Björken 17 år, har varit otroligt bra på banan dessa 2 dagar, meddelar kapten Modig. Och med stabila och duktiga veteraner så blir det en väldigt bra kombo för Hudiksvall.
Filip Modig är väldigt nöjd med sitt lag just nu, och de har väldigt bra med stöd från deras vänner från Sundsvalls Golfklubb.
Lycka till imorgon hälsar vi även till Hudiksvalls GK mot segern.

Resultat Div 1 norra herrar.

Sundsvalls Golfklubbs Damelitlag imponerar på Seriespelet i Stockholm

FacebookTwitter

Idag har Sundsvalls Golfklubbs unga tjejer imponerat ordentligt på oss klubbkompisar.
Tjejerna gick bästa foursome-rundan på 76 skott och ena Bestbollen på 72 skott och den andra på 77 skott. Detta är i våra ögon väldigt imponerande, och det räcker just nu till en mycket fin delad 3:e plats i resultatlistan.
Imorgon lördag är det avslutningsdagen, och då spelar man Foursome igen på morgonen och sedan Singel på eftermiddagen. Vi hoppas självklart då att det kommer bli skoj och trevlig golf för våra duktiga tjejer.
Vi hälsar dem ett stort lycka till och gratulerar dem för den fina prestation de gjort idag fredag.
Hoppas tjejerna förstår att det har varit mycket duktiga idag.

Resultat första varvet Seriespel damer div 2

På bilden nedan ser vi från vänster, Ebba Gustafsson, Hannah Thörnberg, Emma Hägglund, Elsa Weiss, Ebba Moberg, Sanna Strandberg och Kapten Andreas Martinez.

Resultat, bilder och filmer från Seriespelet div 1 dag 1

FacebookTwitter

Sundsvalls Golfklubb håller sig ovanför sträcket ännu så länge.
Grabbarna har kämpat på ordentligt idag och slitit hårt på de tuffa och ojämna greenerna.
Det är extremt svårputtat här på Falu/Borlänge Golfklubb, så man får verkligen hålla tungan rätt i munnen när man ska nära hålet med en putt.
Sundsvalls GK ligger på en 8:e plats nu efter första dagens spel. Endast 3 slag bakom 7:an och 6 slag bakom 6:an. Detta ska vi jaga ikapp nu dag 2 och hoppas på fina scorer nu för våra juniorer som representerar Elitlaget.
Fortsätt följa oss imorgon oxå. Då spelar vi Foursome på förmiddagen och Bestboll på eftermiddagen.

Resultat Seriespelet på Falu-Borlänge GK