Sundsvalls Golfklubb näst största klubb på Riksfinalen i Tranås

FacebookTwitter

Nu i helgen körs Svenska Golfförbundets riksfinal i Teen Cup på Tranås.
Det är 144 st ungdomar i åldrarna 13-16 år som gör upp i den stora finalen, efter 3 kval deltävlingar runt om i hela landet.
Man börjar första kvalet på sin egna klubb, och sen fortsätter man med nästa kval i distriktet och sen Norrlandsfinal och nu är det då dags för Riksfinalen.
Sundsvalls Golfklubb skickar i år 6 st ungdomar till finalen. Och med det är vi Näst största klubb tillsammans med Gävle och Landeryds GK, om man räknar antalet deltagare som är med från varje klubb. Sundsvall skickar 4 tjejer och 2 killar till denna riksfinal. Endast Halmstad är större klubb med sina 7 spelare på plats.
Detta är kul för Sundsvalls Golfklubb och Sundsvall som golf-stad. För även Öjestrand har många med i finalen, och de skickar 5 spelare dit. Timrå har 2 spelare med i finalen. Så Medelpad syns på Sverigekartan även denna gång med antalet spelare med i finalen.
Från Sundsvall får vi se följande spelare.
Anton Johansson P-16, Sara Sten F-15, Emma Hägglund o Tilde Löfman i F-14, Alice Nilsson i F-13 och Hugo Nordlander i P-13.
Vi önskar självklart dessa ungdomar ett stort lycka till i finalen på Tranås Golfklubb.
Vi kan alla följa dem på Golf.se och se hur det går för våra ungdomar. Självklart är vi medveten om att motståndet är tufft, då vi vet att golfsäsongen kan vara året runt i södra Sverige medan vi har en kort säsong här i Norrland. Men vi ska ändå visa att Sundsvall är att räkna med i framtiden och hoppas våra ungdomar får en rolig och lärorik helg i Tranås.

Följ alla ungdomar här på golf.se med resultat och annat

Länk till resultat


Succé för Herrgolfen på Sundsvalls Golfklubb

FacebookTwitter

Efter 4:e omgången för denna sommar av Herrgolfen, så kan vi nu konstatera att det blivit en stor succé.
Tävlingen har i snitt lockat 36 deltagare varje tävling, och spelarna har allt från 1,3 till 36 i Hcp. Man ska vara i åldern mellan 22 till 65 år och vara medlem på Sundsvalls Golfklubb.
Även golfbanan på klubben får stora hyllningar av spelarna.
Just nu så är banan och greenerna i väldigt bra skick. Den blev ännu bättre nu i helgen efter att banchefen sänkt ner klipphöjden till 3,5 mm och vältar greenerna oftare.
Så man kan säga nu att bollarna går verkligen dit man slår bollarna på grreenerna. Bra jobbat Greenkeepern på Sundsvalls Golfklubb.
Dagens vinnare av herrgolfen har puttat bra idag. Och vinnaren var denna gång, Tony Zetterberg med fina 68 slag netto. 2:a blev Durra på 69:netto, och 3:a blev Per Erik Olsson 71 slag netto.
Bra resultat på de 3 första denna gång.
Totalt sätt efter 4 omgångar av 10, så har vi vi Durra i ledningen med 72 poäng. 2:a är Michael Johansson på 64, och 3:a just nu är Per Thorneus, även han på 64 slag.
Fortsättning följer och när allt är klart så kommer vi ha spelat 10 omgångar där de 6 bästa resultaten räknas.

Tävlingsledaren Tony Zetterberg är nöjd så här långt in i tävlingsserien med deltagandet. Men han välkomnar ännu fler till detta stora och roliga gäng, för det är kul att spela golf med olika personer och även kul att få lära känna fler av klubbens medlemmar. Så från inför nästa omgång så hälsar Tony att det vore kul om fler herrar ville vara med. Och för alla herrar som har golfspelande fruar eller flickvänner, så finns det alltid några av bollarna i tävlingen som är avsatta för tjej/dam-golf. Så tveka inte nu, utan in och anmäl er i kommande Herrgolf-tävling.

Avslutningsvis så vill vi verkligen tacka tävlingsledaren, Tony Zetterberg, för det arbete han lägger ner på denna tävlingsform för herrgolfens medlemmar.
Bra jobbat Tony och stort grattis till dagens seger i tävlingen. Efter en tung säsongsöppning så var det kul för dig att du fick ta hem segern i sista tävlingen innan uppehållet på 3 veckor.

Se nedan länkar för de olika ställena man kan hitta info och resultat från tävlingen.

Länk till Anmälan till Herrgolfen omgång 5

Resultat från senaste tävlingen

Länk till totalsammanställningen Order of Merit herrgolfen 2018

Anmälan till Hintertuxresan i Österrike 2018 öppen

FacebookTwitter

Nu är det dags att anmäla sig till Hintertuxresan som går ner till Österrike i slutet av oktober 2018.
Anmälan har nu varit öppen några veckor, så det är bra om man skyndar på sin anmälan så man garanterat får en plats.
Varmt välkomna ska ni vara allesammans.

Bussen avgår från Sundsvall kl 08:00 på fredag den 26:e oktober och kommer hem igen på söndag den 4:e november.
Vi åker skidor i 7 dagar och bor på ett fint hotell i en by ca 7 minuter från liften.

Läs mer på Hintertuxresans hemsida där mer info finns, www.hintertux.se

Länk till anmälan

Mvh
Arrangörerna för resan.
Mikael och Per.

Till alla barn och ungdomar som vill prova på golf i sommar

FacebookTwitter

Nu är det dags att anmäla sig till Sundsvalls Golfklubbs juniorverksamhet på Skottsund i Kvissleby.
Vi har olika typer av aktiviteter med kurser, läger, träningar och tävlingar som ni kan vara med på under våren och sommaren.
Läs vår inbjudan här nedan och anmäl er till det som passar er bäst.
För vissa så passar alla aktiviteter och för andra passar bara en aktivitet, så anmäl er till alla om ni vill eller bara 1 aktivitet om ni vill det. Eller precis hur många olika ni vill.
Det finns instruktioner skrivna tydligt om ni klickar på länken här nedan. Så skynda er nu in och anmäl er medan det finns platser över.
Vi satsar på att vara ca 200 barn och ungdomar med i vår verksamhet även i år 2018, så ni få gärna vara en av dessa.

Varmt välkomna att anmäla er till säsongen 2018

Anmäl er här på länken

 

Stort tack Svenska Golfförbundet och alla vänner & bekanta som gratulerat mig till priset, Årets Ungdomsledare 2017

FacebookTwitter

Jag vill säga stort tack till alla som uppmärksammat mig vid utmärkelsen till ”Årets Ungdomsledare 2017” i helgen.
Utmärkelsen gäller för golfsäsongen 2017 och delades ut på Svenska Golfförbundets Årsmöte i Sollentuna under helgen 21-22:a april 2018.
Jag gillar verkligen att Golfförbundet har sådana här priser till personer som jobbar hårt och mycket för landets golfungdomar. Sådana personer har vi inte jättemånga av och därför gillar jag idén om att hylla dem lite extra.
Har själv haft funderingar på att vara sponsor till ett sådant här pris på Medelpads Idrottsgala, då jag verkligen saknat att man uppmärksammar duktiga ledare till ungdomar.
Denna gång var det min tur att få ett sånt här pris. Ska villigt erkänna att jag inte hade en aning om att det ens fanns ett pris på förbundet som hette årets Ungdomsledare.
Självklart är jag tacksam och hedrad till att i år kunna få detta pris och bli uppmärksammad av Golfförbundet.
Jag vill oxå tacka de personer på förbundet som jag vet har varit delaktig i detta, Peter Östlund och Petra Lindström, som de båda har varit bra bollplank till mig då det gäller arbetet med Sundsvalls Golfklubbs juniorer.
Självklart måste jag tacka klubbens styrelse och juniorkommité 2008, som var de som startade denna juniorsatsning på Sundsvalls Golfklubb. Tack till ordförande Frank Carrick med kollegorna, Pär Gustafsson, Bengt Jansson, Helen Moberg, Esbjörn Sundin och de andra som jobbade med denna satsning.
Jag vill självklart tacka de personer jag arbetat med under denna tid, framförallt min första Pro och väldigt nära kompis, Jon Sellén. Men även mina andra kollegor, Tommy Björnsson, Magnus Österlund, Teodor Wickman, Ella Bromée, Niclas Olofsson, Andreas Martinez och övriga kollegor som jag jobbat med.
Ett stort tack även till Stefan Johansson och Erik Strandqvist med personal, som har ställt upp på alla idéer på förbättringar och byggen på banan för att göra träningarna och spelet ännu bättre för våra ungdomar på klubben.
Viktigast av allt för att kunna jobba som ungdomsledare, är ju alla ungdomar jag fått äran att jobba med under dessa 10 år på klubben. Tack för alla roliga år med er på klubben och hoppas ni haft en bra tid med oss alla på Sundsvalls Golfklubb.
En annan viktig detalj för att man ska gilla att spela golf, är ju alla golfvänner som man har och vill spela med. I början var det ju min vän i Slalomklubben och coach för Sundsvalls Golfklubbs Elitlag, Mikael Sandberg, som man spelade med. Där blev det mycket spel med klubbens Elitspelare som man lärde känna, typ Fredric Häggman, Strömbäck, John Lehnberg, Mattias Lundström och de andra i laget. Men utanför laget var det ju mannen som fick mig att börja med golf, Jörgen Persson. Han var min vapendragare inom golfen de 5 första åren. Sen fastnade jag lite mer än honom inom sporten. Bo Åsen var även han en person man spelat mycket med. Eller legenderna Håkan Byström, Christer Sjögren, Anders Andersson och de andra roliga personerna man lärt känna under golfkarriären.

Stort tack till er alla som varit med och bidragit till detta pris som jag fick i helgen av Svenska Golfförbundet.
Se mitt tacktal till alla under prisutdelningen här nedan. Ni får även se en bonusfilm där Durra-TV intervjuar Sveriges mest legendariska Journalist inom golf och idrott, Göran Zackrisson.

I tacktalet lovade jag att dela med mig av prischecken till Sundsvalls Golfklubbs juniorer, och det står jag för även idag. Det kommer bevisas på Foto eller film.