Efter att tillsammans med många andra spelare i Klockarberget hamnat i frysboxen till fördel för en drös spelare från Granlo BK så följdes gårdagens match mot Ankarsvik från läktarplats. Och vi fick se en spännande och trevlig match där ett ungt Ankarsvik stod upp bra mot det lite för dagen tyngre KBK. Inlånad från Granlo denna match var comebackgörande Anders ”Handsken” Carlsson som bestämt sig för att köra igång igen och således behöver lite matchträning för att komma i form. Det synstes även på en rutinerade spelare som Handsken att det inte ”bara” är att komma in och dominera i de lägre serierna. Givetvis är spelet ett helt annat och medspelarna lika så men han är som bekant ett fysiskt fenomen och det bör inte dröja länge innan han är tillbaka i GBK tröjan från start i Allsvenskan.

Matchen som sådan började bra för KBKs del och man tog ledningen redan efter två minuters spel genom en annan Granlo spelare Daniel Nordlund assisterad av lagkamraten Rikard Grönblad. Ankarsvik kvitterar ganska omgående genom skyttekungen Paal Sundberg och samme man assisterad sedan till Ankars nästa mål som bara kommer någon minut senare. Klockarberget skulle dock få till en kvittering innan pausvilan och den kommer på ett spektakulärt vis signerat Richard Gillgren assisterad av radarpartnern Wille Persson med bara 1 sekund kvar.

Andra perioden fortsätter att vara ganska jämn med en vis fördel för KBK. Men Ankarsvik kommer upp i del farliga anfall och målvakten i Klockarberget Oscar Carlsvärd får göra en del riktigt svettiga räddningar samtidigt som hemmalaget får fin utdelning på sina chanser och får även gå till vila med ledning 5-3.

I tredje perioden tycker jag att KBK stänger matchen när man gör 6-4 och 7-4 inom loppet av 14 sekunder och även om Ankarsvik får en del chanser i spel 5-4 så blir det aldrig riktigt farligt. KBK vinner tillslut välförtjänt med 8-4 efter att Daniel Nordlund och Rikard Grönblad kommit 2-0 i spel 4-5 och fastställt slutresultatet.

Spelarstatistik hämtat från innebandy.se

Daniel Nordlund 3+0
Rikard Grönblad 1+2
Richard Gillgren 2+0
Olof Hane 1+1
Robin Wiik 1+0
Tom Nilsson 0+1
Anders Carlsson 0+1
William Persson 0+1
Nils Block 0+1
Fredrik Edholm 0+1

Visst är det roligt att vinna matcher, det kan ingen säga något om men till vilket pris är frågan?
Det så kallade sammarbetet mellan KBK och GBK är inget annat än ett envägsvinnande koncept för Granlo som får sina spelare matchtränade utan ge något i utbyte. Troligtvis är det därför många andra klubbar i distriktet tackat nej till detta sammarbete. Ett smart drag av Granlo och ett korkat av Klockarberget. Den som säger något annat ljuger eller helt enkelt inte inser vad som håller på att hända. Det finns en trupp på 23 man KBK där ca 10 tas ut till match, ungefär samma 10 varje match med några avvikelser så klart. Majoriteten av de andra 13 spelarna är less och har öppet sagt att dom inte alls är sugna på att följfölja sitt kontrakt med klockarberget av givna själ. Så när nu situationen kommer, och den kommer att komma, då GBK eller KBK väljer att avsluta detta samarbete kommer det att resultera i att KBK kommer att stå med en trupp på kanske 10 spelare och man har kastat bort vad som från början av säsongen såg ut att vara en härlig stomme för klubben.

Det här är givetvis inget misstag som klockarberget är först i världen med att göra. Jag skulle vilja påstå att 8/10 samarbeten är till det sämre för en av klubbarna som är inblandade och det brukar oftast sluta i spelarflykt och nedlagda lag. Ta hela fotbollen i medelpad som exempel, eller ishockeyn. Det slutar allt som oftast  i katastrof för att man drabbats av storhetsvansinne och tänker för att använda ett klassiskt uttryck: ”Inte längre än vad näsan räcker”.

Målet för KBK denna säsong var som nykomlingar att försöka hänga sig kvar och bygga för framtiden och vad än alla säger så hade vi utan problem klarat oss kvar utan detta så kallade samarbetet.

Jag sa för ett tag sedan att jag tänkte köra på med Klockarberget säsongen ut men jag har ändrat mig. Jag tyckte själv att samarbetet lät bra när vi fick det presenterat för oss men eftersom orden som sades inte har infriats för fem öre kommer jag att säga upp mitt kontrakt med omedelbar verkan och förhoppningsvis släpper KBK taget om mig och ger mig friheten att välja en annan klubb om jag nu får för mig det. Om inte, är det så genomruttet att jag kommer börja gråta. Detta är absolut inget beslut jag grundar på för att jag personligen blivit petatad två matcher, för sådan är idrotten. Dom bästa ska spela, men och jag säger men. Så länge det är på samma villkor! Jag vill inte spela för en klubb där lagsammanhållning och klubbkänsla inte är prioriterat för fem öre utan där resultatet på tavlan betyder allt. Så skall inte verksamheter i division 2 bedrivas och jag vågar i det närmaste ta gift på att så funkar det inte i någon division, i någon idrott i hela världen. Laget är och förblir det viktigaste. Får man inte spelarna att dra åt samma håll spelar det ingen roll om 3 spelare gör 10 mål per match, i det långa loppet förlorar alltid ett sådant lag. 23 spelare är viktigare än 5, håller ni inte med om det så är ni välkomna att ringa mig för en personlig idiotförklaring alt finns det sjukhus som som kan behandla er.

Tillsist vill jag göra klart att jag inte hyser någon ilska mot det duktiga spelarna från Granlo som kommer ner och spelar matcher med oss. Ni gör ett allt som oftast bra jobb men just nu råkar ni hamna mitt i vad som var ett jävligt dåligt förslag som gick i verket.

Kontroversiellt så det förslår, jag vet. Men det är så jag säger det!

//Det fria ordets härförare

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte.