FacebookTwitter

Till helgen nu den 19-20:e augusti kommer många blickar och tankar gå mot Hussborg.
Det är då Medelpads bästa golfare över 34 år ska göra upp om titeln bästa Golfklubb 2017.
Rydercup mellan 4 klubbar är en drabbning som nu går in på sitt 5:e år i rad.
Tävlingen växer i status för varje år och denna gång är det större än på länge.
Försnacket handlar mycket om hur varje lags laguppställning ser ut.
Timrå har fått mest förväntningar på sig inför denna säsong och det beror mest på deras nyförvärv i form av de Nya tränarna på klubben, Peter Forsgren och Niklas Dahlgren.
Med dem i laget så förstärks första blocket rejält, och det betyder även att de som var i första blocket förra året, går upp i block 2 nu. Så även där blir man otroligt stark.
Timrå ställer upp med följande spelare i Block 1. Peter Forsgren, Niklas Dahlgren, Drutten Engström och Johan Edlund.
Block 2 börjar med 2 riktigt duktiga killar, sen är övriga ej offentliga ännu, men det kommer snart. Christer Sjögren och Per Nylander är i alla fall de 2 som idag är klara i block 2. De har båda runt 3 i hcp.
Sundsvalls lag är oxå mycket starkare i år. Där ser vi 2 nya killar i laget, varav en av dem har spelat tidigare för 2 år sedan, men då bara 1 dag. Det är Daniel Puunberg. Fredrik Häggman är helt ny och det beror på att han precis har fyllt 35 år dagen före Rydercup.
Man måste alltså fylla 35 år det år Rydercup spelas eller vara äldre för att få vara med. Övriga spelare i Sundsvall är väldigt jämna. Daniel Puunberg 0,4 i hcp, Fredric Häggman 1,6, Durra, 4,3 Anders Andersson, 4,4 Mikael Sandberg, 4,5 Tony Zetterberg, 4,6 Michael Johansson, 4,7 Micke Andersson, 4,7 Krister Kårström, 4,7 Peter Lindevall, 5,5 Kent Olsson, 5,9 och  Per Norell, 7,2. Så ser lag Sundsvall ut.
Lag Öjestrand har sin bästa spelare förlorad till Timrå denna sommar. Men Öjestrand har fortfarande ett starkt lag på papperet.
Självklar är väl Lasse Engström den som är bäst i hcp där, och han får agera ankare i år. Han följs av Richard Parment ca 2,5 i hcp, Christer Stahlen  ca 3,5 i hcp och sen Mattias Lundström ca 4,2 i Hcp.
Därefter följer mellanskiktet för Öjestrand där vi även i år har ett hyfsat starkt lag. Håkan Blusi 4,9, Hasse Lind ca 5,5, Johan Målargård ca 5,5 och Marcus Westerlund runt 5-6 i hcp.
Block 3 i Öjestrand har följande spelare, Stefan andersson runt 6 i hcp, Jörgen Viklund runt 5 i Hcp, Anders ” Hansken ” Carlsson runt 6 i Hcp och Pär Magnusson runt 7 i Hcp.
Sen följer Hussborg som i år har några Wildcards som vi ska hålla ett öga på. Det är där Niklas Enström runt 3 i Hcp, Johan Harrysson runt 4,5 i Hcp, och sen övriga från Hussborg, som vi vet kan spela hemmabanan på sånt sätt som vi andra inte kan.
Kapten Hasse Karlsson är mer positiv än någonsin i år då det gäller Hussborgs chans att avancera i poängsammanställningen.
Tävlingarna kan följas av allmänheten via Facebooksidan Ryder Cup Hussborg. Gå in och gilla den sidan och följ alla resultat spelform för spelform.
För övrigt så kommer vi att kör på hårt i varje lag, för ingen vill förlora och alla vill vinna.
Vi önskar alla ett stort lycka till och må bästa lag vinna. Regerander mästare är fortfarande Öjestrand GC.

Mvh
Durra.se i Sundsvall.