FacebookTwitter

Sundsvalls Golfklubb har just nu 5 juniorer på College i USA. Eller om vi ska vara riktigt petiga så är det 4 st och en senior.
Detta beror på att Ebba Gustafsson gjorde sitt första år denna säsong som senior, och hon gör sitt 4:e år på college nu där på andra sidan Atlanten. Ebba Moberg och Erik Sundström gjorde sitt sista år nu som junior i Sverige, men gör sitt 3 år på College i USA och hade då 1 år kvar där borta.
Men nu får de sällskap av 2 juniorer till från Sundsvalls Golfklubb. Detta beror på att Daniel Nyman (97:a) och Rasmus Konradsson (98:a) flyttar över och börjar college de med. Detta betyder då att Sundsvalls Golfklubb har 5 st ungdomar på College i USA, och fler lär det bli framöver som det ser ut. Vi har ju nämligen även 2 st på golfgymnasiet i Uppsala oxå, som gärna vill komma över inom kort.

Vi gör nu här en liten summering och berättelse i 5 delar, om vilka dessa ungdomar är och vart de går i skolan och vad de gör där på andra sidan. Förs ut är Ebba Moberg, som här nedan har skrivit en liten enkel berättelse om sitt liv på college i USA.
Tack för denna intressanta berättelse och lycka till resten av tiden på college, Ebba.

Ebba berättar
Erik skickade en utmaning till oss som går på college att dela med oss lite hur vi har det. Jag har precis börjat mitt tredje år på Northeastern State University i Oklahoma. Staden heter Tahlequah och är Cherokee indianernas huvudstad.

Det är ca 9000 studenter på skolan, vilket räknas som ett rätt litet universitet men jag tycker det är ganska lagom storlek för man har det mesta inom gångavstånd. Här finns studenter från ca 50 olika länder men jag är den enda från Sverige! En av tjejerna i golflaget kommer från Finland så åtminstone en kompis från Skandinavien 😄 Det är även henne jag delar lägenhet med. Jag bodde första året i sk ”suites” vilket är en sorts dorms men gillar bättre att bo i lägenhet så jag kan laga egen mat istället för att äta allt i skolans matsal.

Jag har oftast ett par lektioner på förmiddagarna och på eftermiddagarna tränar och spelar vi på golfbanan. Hemmabanan Cherokee Springs ligger 10 min bort med bil. Det är bermudagräs vilket gör speciellt ruffen väldigt svår.

Vi reser en hel del på tävlingar och hittills har jag besökt 10 delstater från Washington State längst upp i nordväst till Florida längst ner i sydöst. Just nu har vi mellan 25-35 grader varmt dygnet runt med hög luftfuktighet.

Ha det bra alla så ses vi i golfhallen på jullovet!

Avslutar med att lämna över till EbbaRasmus & Nyman 🇺🇸