FacebookTwitter

Nu ska vi få bekanta oss med Daniel Nyman 20 år.
Daniel har även han varit med under alla år som Durra varit tränare och junioransvarig på klubben sen 2008. Daniel har inte gått på något Golfgymnasium här i Sverige innan han drog iväg till USA, men han har tränat målinriktat och bra golf på hemmaklubben Sundsvalls Golfklubb och även jobbat på egen hand med sin fysträning. Vi har sett en otrolig utveckling på Daniels fysik de 5 senaste åren. Han har gått från en ganska liten och halvtanig kille, till en idag väldigt vältränad och stark herre i sina bästa år. Nästa säsong gör han sin sista sommar som junior i Sverige och nu gör han sin första termin på College i USA. Daniel Nyman är född 1997 och har nu 4 år framför sig på college i USA. Här nedan skriver Daniel själv om sitt nya liv som student och golfspelare i USA.

Daniels egna ord från USA
Hallå där! Ja nu var det min tur då att dela med mig av min nya vardag. Jag började för snart en månad sedan på en skola i Springfield, Illinois, ca 3 timmar söder om Chicago. Skolan heter University of Illinois at Springfield. Det går ca 5500 elever på skolan, så den räknas som ganska liten, men för en Sundsvallsbo känns det lagom. Jag är den första som går här ifrån Sverige nånsin, och just nu är jag den enda från Skandinavien, så jag får liksom vara vårt ansikte utåt just här, tror det går bra än så länge. Staden är Illinois huvudstad och har ca 200 000 invånare i hela området. Vädret just nu är runt 30 grader varje dag, men i oktober kommer det nog gå ner mot 20-25 och sen under januari kan det komma lite snö.

Mest känd är staden och skolan för att Abraham Lincoln studerade här innan han blev president, men det är sjukt länge sedan så det struntar vi i just nu.

Jag läser Business Administration, så lite blandande ämnen kommer det bli som fokuserar på ekonomi.

Golflaget kommer jag fantastiskt bra överens med, och de är väldigt duktiga. För att vara säker på att få spela tävlingar är det under par som gäller! Så man har något att jobba för, vilket jag tycker är en bra drivkraft. Banan är otroligt bra också, de brukar spela LPGA Tour här så det är en väldigt bra bana i toppskick, som vi har tur att få spela och träna på.

Gymmet letade jag reda på första dagen jag kom hit, och det är en del av mitt hem just nu, utöver golfbanan och lektioner. Blivit bästis med fystränaren så det är kul, för mig iallafall.

Överlag känns allt väldigt bra, man kommer snabbt in i en ny vardag som består av träna och plugga. Ser väldigt mycket framemot tiden som kommer, framförallt i slutet av oktober då vi åker och tävlar i Puerto Rico!

Ha det bra och träna hårt, för det är så man blir riktigt vass, så syns vi i golfhallen i vinter!

Daniel