FacebookTwitter

Denna gång ska vi få läsa lite om Rasmus Konradsson född 1998 som gör sitt första år på College i USA.
Rasmus går samma College som Erik Sundström gick på under 2 år. Rasmus är enligt Erik Sundström skollagets bästa spelare, och kommer förmodligen vara väldigt viktig för laget under säsongen.
Så här sa Erik Sundström då han besökte Rasmus för några veckor sedan.
Idag gjorde jag en snabb resa ner till Andrew College för att hämta min bil. Jag passade då på att titta på Rasmus Konradsson när han spelade kval tillsammans med sitt lag. Rasmus spelar riktigt bra och dominerar som lagets nummer 1. Kul att se, durraklass!
Rasmus har tidigare gjort 3 år på Golfgymnasiet i Uppsala. Där har han verkligen spelat och tränat upp sig till en fantastisk golfspelare idag.
Tidigare har han varit med i Sundsvalls Golflubbs juniorverksamhet i väldigt många år och där har han tagit ett kliv till från att vara duktig till att vara rejält duktig.
Rasmus startade sin golfkarriär på Öjestrands GC, men bytte sedan till Sundsvalls Golfklubb och har där sedan gjort en fantastisk resa.
Denna kille är även en mycket trevlig person på sidan av banan och han har även blivit en bra förebild för alla våra juniorer på Sundsvalls Golfklubb. Innan Rasmus åkte över till USA så tackades han av ordentligt av våra andra ungdomar på klubben.
Läs Rasmus egna ord om hur läget är där på andra sidan Atlanten.

Rasmus egna ord från USA
Då Var det min tur, jag går på Andrew college som är en väldigt liten skola. Som ni säkert vet tog jag över taktpinnen från Erik Sundström, vilket har gått bra än så länge. Jag är inte riktigt lika bra att springa som honom men golfmässigt ligger jag bra till.
När man nämner att man är från Sverige så får man ofta höra: like Erik, we love that guy! Så man kan säga att han har blivit lite av en legend här bland eleverna/brudarna.
Skolan är liten som sagt det är både positivt och negativt tycker jag. Nämner de positiva sakerna med skolan: det finns mycket extrahjälp att få om man behöver. Jag ut varit där ett flertal gånger och korrigerat uppsatser och liknande. Man får även bra relationer med lärarna eftersom det är en så pass liten skola. De känner igen de flesta av eleverna, vilket är bra.
Jag, den andra svensken och två polare från skolan var på besök i Atlanta (tour championship) förra helgen. Det var otroligt kul och lärorikt att få se proffsen spela.

Vi åker på första tävlingen nu på lördag eftersom den tidigare blev inställd pga orkanen som drog förbi. Det ska bli roligt att dra igång och tävla, formen känns stabil!

Mvh, Rasmus