Idag fredag hade vi en bra dag för Sundsvalls Slalomklubb.

Vi kör just nu 2 finaler samtidigt i Sverige. Den ena finalen är USM och gäller för ungdomar födda 2002 och 2003. Den finalen körs i Kiruna och är ungdoms SM för hela Sverige.
Sundsvall har 6 åkare på plats där. Jacob Lundström herrar U-16, Adina Kreij och Stina Mårtensdotter i damer U-16, Isac Svensson och Emil Nyberg i herrar U-15 och Emma Aicher i damer u-15.
Så här långt i tävlingarna så har Emma Aicher tagit 3 guld av 3 möjliga chanser. Störtlopp, Super G och slalom. Emil Nyberg har tagit 2 silver, i störtlopp och storslalom. De andra har legat på placeringar runt 10-20.
Så än så länge har vi tagit 5 medaljer till Sundsvalls Slalomklubb på USM 2018. Imorgon lördag fortsätter USM med sista grenarna för detta USM.

I Kåbdalis går Norrlandsfinalen för ungdomar födda 2004-2005. Det är alltså U-14 gänget som tävlar där i 4 klasser. Herrar 13, H-14, D-13 och D-14.
Här har Sundsvall väldigt många åkare på plats. Och redan första dagen fick vi ihop 4 medaljer i de 4 olika klasserna.
Bäst gick det för Filip Malker som vann sin klass herrar 14 år. 3:a där hittar vi klubbkompisen Simon Svelander.
I D-14 hittar vi Liza Backlund från Sundsvall på en 2:a plats. Vi hittar även en fin placering på Lovisa Folke Edström på en fin 7:e plats.
Sen fortsätter vi med D-13 klassen. Där fick vi oxå ett silver, genom Mathilda Sjöström Jonsson. På en mycket fin 4:e plats hittar vi Sara Lundström, även hon från Sundsvalls Slalomklubb.
Avslutningsvis så tittar vi på klassen Herrar 13 år. Där var Axel Svensson 2 hundradelar från pallen i dagens super G. Han kom på en fin 4:e plats idag. Klubbkompisen Leopold Silfver kom precis bakom på en fin 5:e plats. Sen hittar vi Tim Berggren på 10:e plats och Ludvig Bylund på 14:e.

Bra kämpat ungdomar och grattis till fina framgångar.
Extra stort grattis säger vi till Emma Aicher som nu har vunnit 3 av 3 tävlingar så här lång in på USM.
Lycka till imorgon nu då era finaler fortsätter.

Resultat hittar ni här

USM U-16

USM Storslalom egen lista

Norrlandsfinalen U-14