Som vi skrev igår så har vi ungdomar ute på tävlingar i Kiruna där det är USM för U-16 åkare, och sen i Kåbdalis där det är Norrlandsmästerskapen för U-14 åkare.
Idag blev det inte exakt lika bra som igår, men ändå väldigt bra.
Emma Aicher tog sitt 4:e guld i USM och tog därmed storslam i SM tävlingarna. Detta händer inte speciellt ofta i Svensk skidåkning, men idag hände det igen. Senast jag själv kommer ihåg att det hänt en Sundsvalls åkare, så var det när Anna Holmlund vann USM 2002 i Åre. Då vann hon alla 5 grenear, då det även ingick kombinationen då. Nu har alltså även 15 åriga Emma Aicher gjort samma bedrift på USM, så vi ska verkligen hylla denna duktiga tjej från Sundsvall.
Stort grattis till dina grymt fina prestationer.
Sen har även Emil Nyberg gjort extra bra ifrån sig på USM oxå. Han tog ett mycket fint guld idag i samma gren som Emma vann i. Så det blev dubbelt guld för Sundsvallsåkarna idag på USM i Kiruna. Dessutom åkte även Isac Svensson bra idag och slutade på en fin 9:e plats, vilket är personbästa för Isac på en sån här stor tävling. Bra jobbat ungdomar och välkomna hem för att fira. Emma 4 guld och Emil 2 silver och 1 guld.

I Kåbdalis blev det 2 medaljer idag.
Det var  Mathilda Sjöström Jonsson som knep silver idag i D-13 klassen och Simon Svelander som tog Bronz i H-14 klassen.
Sen har vi några fler fina placeringar idag. Filip Malker blev 4:a i H-14, Liza 5:a i D-14 och Leopold Silfver 7: a H-13.
Tyvärr blev det urkörningar och missar för våra övriga medaljhopp idag i Storslalomen, men imorgon är ny dag och ny chans till medaljer och till att revanschera sig.
Lycka till imorgon då det är Slalom på schemat för våra duktiga ungdomar från Sundsvall i Kåbdalis.

Fler ungdomar från både Sundsvalls Slalomklubb och Nolby har kämpat på väl idag.
Dem hittar ni i resultatlistan här nedan. Det viktigaste med dessa finaler är ju att ha roligt med kamrater och kämpa väl och göra sitt bästa i tävlingarna. Man får ju en hel del nya kompisar oxå på köpet när man är på sådana här finaler för hela Norrland.
Bra kamratskap och roliga kvällar i stugorna, kan ju göra ett sådant här event till något man aldrig glömmer under sin livstid. Durra.se själv har massor av sådana här finaler i bakfickan sen 80-90-talets tävlingar i Kalle Anka cup, Volvo Trofén och junior SM tävlingar. Tack för den tiden alla vänner från Sundsvalls Slalomklubb och övriga klubbar där ute i landet.

Resultat Norrlandsmästerskapen i Kådalis Storslalom

Resultat från USM är ej i funktion just nu

Här nedan följer lite filmer från då Emma och de andra tränat i Sundsvalls Slalombacke under säsongen.