Bergsjö visade klass i Hamra under Första maj Trofén.

Ja det var otroligt starkt av Bergsjöbkillarna  att göra så fina resultat på Första maj Trofén.  Calle Lindh, Fredrik Söderberg och Andre Myhrer körde alla väldigt bra i slalom tävlingen. De va alla 3 bland de 5 bästa. Sedan i Parallellen var de alla i semifinal. 1:a, 3:a och 4:a var de i parallellen. Mycket imponerande.

När jag under en kort intervju med Calle Lindh frågar honom om detta, så får jag en uppfattning om att Grabbarna är stolta över varandra. Det skulle väl de flesta vara med tanke på hur liten klubben är jämfört med de större klubbarna i de större städerna. Det som gör det ännu mer imponerande är ju att Calle precis har kommit tillbaka från en väldigt svår knäskada i form av ett avslitet korsband, och började säsongen sent med lugn skidåkning. Men Calle kom tillbaka med besked. För i vissa tävlingar i Sverige så vann han med stora marginaler. Och då han inte vann så hade han i vissa tävlingar så fantastiska tider i ett av åken. Men som sagt det är ju 2 åk i slalom och då behöver man ju åka 2 sådana för att vinna oftare. Men ibland räckte det med 1 sådant.

Calle och Fredrik tävlar ofta i europacupen, medans klubbkompisen André kör i världscupen. Men Calle och Fredrik kör även många tävlingar på hemma plan. De är oxå lite yngre än den 27 årige André. Calle är ju född -90 och fredrik -86. Calle har oxå ingått i juniorlandslaget i några år.

Nu säger ryktena att Fredrik ska flytta hem till Bergsjö igen och träna mycket på hemma plan. Det betyder att Sundsvall och Nolby kommer att vara en av hans träningsanläggningar. Det ser vi fram emot. durra.se redaktionen ska ta en längre intervju med Calle för att få mer info om hans förra skada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...