Mattias ”Juve” Lundström ser ljust på kommande golfsommar.

Vi mötte upp Elitgolfaren Mattias Lundström på golf ranchen ute på Skottsund där Sundsvalls Golfklubb har sin bana. Mattias som är med i elitlaget i på klubben försöker träna så mycket han orkar och har tid för. Han är oxå lagledare för laget som i sommar ser lite annorlunda ut. Nån spelare försvinner och nån återkommer och kanske till och med nån ny dyker upp. Mattias som har spelat många år i klubben känner sig väldigt taggad inför sommarens tävlingar, både i laget och individuellt. Hans hcp ligger idag på 2,3 men har varit lägre under förra sommaren. Han säger att det är svårt att hålla handicapet stabilt när man spelar så många olika banor i olika väder och vind. Men tror oxå på att många resultat hänger på konstiga slopningar på vissa banor. Men Mattias poängterar oxå att det inte är hcp som är det viktigaste på tävlingar, utan det är ju att man spelar bra och bättre än de andra, och då har ju inte hcp nån betydelse på de tävlingar vi spelar, säger Mattias, eftersom alla tävlingar vi spelar spelas utan hcp, alltså scratch. Alla spelare spelar på samma nivå.

Det som vi på durra.se redaktionen har uppmärksammat, är ju att Mattias, som inte är yngst i laget, bara blir bättre med åren. Han är nämligen näst äldst i laget efter Micke som har passerat 40. Mattias styrka i spelet är, enligt våra erfarenheter, puttningen. Där är han oftast ganska säker på svåra och lätta puttar.

Vi på durra.se redaktionen önskar naturligtvis Mattias ett stort lycka till under kommande sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...