Clara Bäcklund tränar fotbolls som uppladdning inför nästa slalomsäsong.

Clara Bäcklund har haft en jobbig säsong i slalom. Efter en korsbandsskada 27 december 2008 så blev hela hennes säsong spolierad. Inte ett ända åk under 2009 säsongen. Det blev operation i Februari och sen en lång rehabilitering. Men Clara tränade  bra hela våren, sommaren och hösten, så hon kunde stå på skidor redan i oktober i Hamburgs inomhusbacke. Där fick hon 3 dagar på sig att känna efter hur det var med knät. Clara imponerade med sin fina åkning och gjorde det mycket bra. Men sen kom säsongen igång och hon tränade väldigt mycket och bra. Men på tävlingarna fick inte Clara riktigt till det. Det var precis som att Clara inte vågade trycka på med det opererade knät. Så det blev många uråkningar på tävling. Men på träning visade Clara att hon är duktig och kan åka väldigt fort. PÅ många träningar så var hon bra med på tidåkningen. Ibland var hon till och med snabbast. Men  på något sätt så låste det sig på tävling och då kom uråkningarna. Men på slutet av säsongen så kom Clara igång på riktigt. Då visade hon verkligen att hon är snabb när hon kommer ner i banorna. Hon vann till och med Sverige finalen som gick i Funäsdalen före USM. I slalom vann hon och i Super G´var hon 3:a och 10:a. Detta gjorde att Clara tick nytt hopp och en nytändning i slalom igen. Och det roligaste var nog första åket i sälen under tävlingen Miss Lindvallen, då startade hon som nummer 130 typ av 150 startande, men åkte in på en 7:e plats. Där var hon snabbaste Sundsvallare. Tyvärr åkte hon ur i andra åket i slutet av banan. Men Clara kommer att komma ihåg det åket en bra tid framåt. Clara har annars en väldigt fin meritlista i sin ficka. Eller vad sägs om 3:A, 6:A och 10:a i Norrlandsmästerskapen 2008. Det är inte många som har ett sådant CV i fickan. durra.se kommer följa Clara under kommande säsong och önskar henne lycka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...