Nytt möte om sporthallen idag. denna gång med Kommunalrådet Peder Björk

I tisdags så var vi på möte med Oppositionsrådet Jörgen Berglund om det nya bygget av en Sporthall i Sundsvall.
Den gången ville vi höra Oppositionens tycke och tankar om en ny hall och arena i Sundsvall. Den gången så var det Johan Nordell, Peter Palander och Durra som var gäst hos Jörgen Berglund på Kommunen. Mötet var mycket bra och idrotten innebandy fick verkligen säga sitt med ett stort gehör och öra från Jörgen Berglund.

Söndagens möte blev även det ett bra möte, men då var det Peder Björk och Åsa Ulander som var på besök hos oss. Det var även denna gång Johan Nordell, Peter Palander och Durra som var med. Mötet hölls denna gång i Sundsvalls Slalombacke, dit alla kom för att prata om den framtida planen om att bygga en ny sporthall i Sundsvall med bara en enda spelplan för innebandy, handboll, fotboll eller annan idrott som kräver fullstor plan inomhus.
Peder och Åsa var mycket glada att vi kunde ordna detta möte inför det stora mötet på tisdag den 6:e februari, då flera idrottsklubbar är inbjudna till att få säga sitt och sina idéer i denna fråga.
Det vi ser som positivt med dessa möten är att både oppositionen och dagens styrande, Peder och Åsa, är så öppen och glada o trevliga till dessa möten. Vi vanliga innevånare inom idrotten vår verkligen säga vårt med stora öron från Kommunalrådet Peder.
Så vi får hoppas att något positivt kommer fram från detta möte, så vi känner att våra tankar och önskemål om sporthall kan förverkligas till våra barn i Sundsvall som i framtiden ska nyttja dessa idrottsanläggningar som kostar massor av pengar.
Men som mötet egentligen handlar om, så är det den stora summan pengar som det ska kosta att bygga en stor sporthall med endast en spelplan, då man i andra städer kan bygga liknande sporthall med 3-5 spelplaner med läktare för samma pengar som vi nu har förslag på med bara en spelplan.
Där har vi hela upproret från Sundsvalls idrottsrörelse just nu.

Johan Nordell och Peter Palander trycker på 2 viktiga punkter i denna fråga.
Det ena är att vi idag saknar elitlag som är i behov av stora hallar med stora läktare för 2000-3000 personer på läktarna. Där vill vi hellre satsa på de yngre och bredden inom idrotten, och då är det inte en ny stor matcharena vi behöver, utan det är fler spelplaner att träna i som eftersöks. Och där räcker det om det får plats 250-500 personer på läktarna, typ närmaste anhöriga med vänner till de som spelar.
Den andra punkten som togs fram är de få tider det finns på kvällar och helger att få halltider på. Många lag måste tacka nej till att ta emot fler barn och ungdomar till sina innebandylag som idag inte har plats för fler barn i de hallar eller halltider som de fått tilldelade. Sen kan inte förbundet köra sina önskade sammandrag mer än en gång i månaden för de yngre, för även där fattas tider i de enda hallar som uppfyller kraven för ett sammandrag för yngre barn och ungdomar.
Så bara dessa punkter gör att idén om en sporthall med endast 1 hall blir otroligt bortkastade pengar i ungdomsidrottens ögon.

På den stora frågan till Peder och Åsa idag om när framtidens idrottshallar kommer, så är det svårt att säga något exakt eller lova något på detta möte.

Men samtal och funderingar kring hur Sundsvall ska få fler idrottshallar fortgår, och Peder hoppas att kunna komma med lite info eller förslag på hur behovet av fler fullstora idrottshallar för Innebandy, Handboll och Futsal ska fullbordas inom kort. När man har den planen klar och då idrottsrörelsen känner sig nöjd med den lösningen, då kommer nog ett godkännande till en ny sporthall med endast en spelplan kunna godkännas även för dessa personer. Men fram tills dess och med dagens förslag på sporthall med endast en spelplan, så kommer inte Peter Palander, Johan Nordell eller övriga ledare inom inomhusidrotten, vara nöjd med förslaget som är framtaget och ska beslutas i slutet av februari.
Fortsättning följer i denna fråga på tisdag, och sedan får vi helt enkelt se hur Peder och Åsa går vidare med frågan.

Tack Peder och Åsa för att ni tog er tid att lyssna på idrotten och på förslag hur detta skulle kunna bli annorlunda och bättre för våra framtida barn och ungdomar.

Mvh
Durra.se

På bilderna ser vi Sundsvalls Slalombacke där Sundsvalls Slalomklubb arrangerade en Super G tävling för ungdomar i Medelpad. Tävlingen ingår i Lilla Världscupen för 11-14 åringar och Mittcupen för 9-10 åringar.
Direkt efter tävlingen så hade vi detta möte angående en ny sporthall.