Sundsvalls Freestylestjärna 2:a i Världscupen och 3:a totalt

Det är med stor ära vi på Durra.se skriver om vår klubbkompis i Sundsvalls Slalomklubb, Hugo Burvall, som kom 2:a i sista världscuptävlingen i Big Air.
Hugo som växt upp i Sundsvall och tränat mycket i sin hemmabacke, Sundsvalls Slalombacke, har nu skrivit historia ordentligt.
Jag har själv aldrig hört talats om att någon från Medelpad har placerat sig så högt upp i prislistorna i Världscupen i Big Air. Vi på Durra.se har haft äran att både vara tränare åt Hugo i golf och byggt bigjumps åt honom i slalombacken.
Idag är han alltså en erkänt duktig internationell freeride/freestyle åkare i denna sport. De flesta av oss vet ju vilka övriga Svenska stjärnor vi har och har haft. Eller vad säger ni om namnen, Jon Olsson, Jesper Tjäder, Henrik Harlaut, Bröderna Wester, Henrik Winstesdt med flera. Idag är alltså även Hugo Burvall från Sundsvall på väg att bli en liknande stjärna inom sporten. Men ännu får vi nog vänta på det absolut stora genombrottet, och det är väl att få vara med i X-games och andra liknande tävlingar i absoluta högsta världseliten. Ett av målen är nog att få representera Sverige i OS framöver om utvecklingen och  formen håller i sig.
Hugo Gick ur Freestylegymnaiset i Malung förra året och har under denna säsong kört Jibbing på heltid typ.

Hugo Burvall skriver själv så här om sin senaste världscuptävling.

Tjenare Durra!

Här kommer en kort sammanfattning från min senaste resa.
19 mars bar flyget från Arlanda av till Quebec för den sista Big Air världscupen för säsongen. Efter en 2:a plats i Milano och ett helt okej resultat i Mönchengladbach, Tyskland låg jag på en tredje plats i wc-totalen. Vi anlände på Tisdagen 20 och onsdag var den första träningen. Jag kände att åkningen gick väldigt bra och mina tricks satt. Dagen efter var det dags för kval. Första åket craschade jag och hade även problem med mina skidor som bindningen var sönder på. Efter att jag fått låna en åkares andra skida lyckades jag tillslut få ned det andra och sista åket och därmed kvalade jag in i finalen som 6:a. Finalen var på lördag eftermiddag och allt kändes bra. Jag lyckades få ner första åket helt perfekt och få en score på 90p (100max). Andra åket missade jag lite på graben så det blev ingen jättebra poäng men under press lyckades jag sätta ner sista åket precis som jag ville och med det kunde jag knipa 2:a platsen. Eftersom att det var den sista tävlingen så gjordes det även upp om totalen och med detta resultat lyckades jag behålla tredjeplatsen. Nu är tävlingarna slut för den här säsongen och nu kommer jag fokusera på att åka så mycket som möjligt och filma.
Bra jobbat Hugo och lycka till i fortsättningen, önskar vi på Durra.se och hela Sundsvalls Slalomklubb.
Se finalen här nedan i video från tävlingen.