Sundsvalls Golfklubb näst största klubb på Riksfinalen i Tranås

Nu i helgen körs Svenska Golfförbundets riksfinal i Teen Cup på Tranås.
Det är 144 st ungdomar i åldrarna 13-16 år som gör upp i den stora finalen, efter 3 kval deltävlingar runt om i hela landet.
Man börjar första kvalet på sin egna klubb, och sen fortsätter man med nästa kval i distriktet och sen Norrlandsfinal och nu är det då dags för Riksfinalen.
Sundsvalls Golfklubb skickar i år 6 st ungdomar till finalen. Och med det är vi Näst största klubb tillsammans med Gävle och Landeryds GK, om man räknar antalet deltagare som är med från varje klubb. Sundsvall skickar 4 tjejer och 2 killar till denna riksfinal. Endast Halmstad är större klubb med sina 7 spelare på plats.
Detta är kul för Sundsvalls Golfklubb och Sundsvall som golf-stad. För även Öjestrand har många med i finalen, och de skickar 5 spelare dit. Timrå har 2 spelare med i finalen. Så Medelpad syns på Sverigekartan även denna gång med antalet spelare med i finalen.
Från Sundsvall får vi se följande spelare.
Anton Johansson P-16, Sara Sten F-15, Emma Hägglund o Tilde Löfman i F-14, Alice Nilsson i F-13 och Hugo Nordlander i P-13.
Vi önskar självklart dessa ungdomar ett stort lycka till i finalen på Tranås Golfklubb.
Vi kan alla följa dem på Golf.se och se hur det går för våra ungdomar. Självklart är vi medveten om att motståndet är tufft, då vi vet att golfsäsongen kan vara året runt i södra Sverige medan vi har en kort säsong här i Norrland. Men vi ska ändå visa att Sundsvall är att räkna med i framtiden och hoppas våra ungdomar får en rolig och lärorik helg i Tranås.

Följ alla ungdomar här på golf.se med resultat och annat

Länk till resultat