Växande Succé för Herrgolfen på Sundsvalls Golfklubb

Igår lördag var det avslutning på Herrgolfen ute på Sundsvalls Golfklubb.
Det var 31 st anmälda till just denna avslutning och ca 35-40 deltagare i snitt alla söndagar som vi tävlat i sommar.
Som mest var det ca 45-50 deltagare under samma tävling, och det är väldigt bra måste vi erkänna.
Under sommarens 10 deltävlingar så spelar man slagtävling med handikapp. Man spelar alla slag och drar sedan av sina egna extra slag som man får på sitt handikapp, och då får man ett nettoresultat som man räknas till tävlingen. Under sommaren 2018 så var det Per Erik Olsson som lyckades bäst av de 5 bästa deltävlingarna man fick räkna. Det blev bara 9 deltävlingar denna sommar, eftersom 2 söndagar regnade bort, och då tog vi de 5 bästa istället för som i vanliga fall de 6 bästa. Per Erik fick ihop 97 poäng på de 7 deltävlingarna han var med på. 2:a blev Durra på 96 poäng, endast 1 slag från att dela segern med Per Erik. Sen på 3:e plats hittar vi Peter Engberg, som gjort sin bästa säsong någonsin i sin karriär. Hela resultatlistan hittar ni på länken nedan.
Vinnaren av Matchspelet på avslutningen blev Durra. Där mötte han i finalen, Bo Dalfors, Simon Wikholm och Jan Olov Andersson. Rolig spelform där man möts först 9 hål i 8-dels final, sen 9 hål i kvartsfinal och sen 9 hål i semifinal och sen slutligen 9 hål i final.
Så det blir 36 hål totalt att spela innan en vinnare kan koras. Detta år blev det alltså Durra före Bosse och sen Janne Andersson.

Alla deltagare i herrgolfen vill tacka tävlingsledaren, Tony Zetterberg, lite extra för sitt engagemang och arbete med denna tävling och gemenskap. Vi är fler oxå som hjälper till och jobbar med tävlingen, men det är Tony som drar det stora lasset och fixar med resultat och startlistor och allt annat runt i kring. Så nästa år tror vi att herrgolfen kan växa till något ännu större och med ännu fler deltagare. Det är vi nog alla överens om som varit med och spela tävlingen i sommar. Alla på avslutningen var helt överens i alla fall.

Tävlingen har blivit en succé pga att det finns ett engagemang och driv från tävlingsledningen. Men även för att det är många som vill spela golf med nya vänner och kamrater. Det är en del av att man vill vara med, för att man ska då spela och lära känna nya människor och kamrater. Sen är även spelformen och rapporteringen mycket rolig, för man kan följa allas resultat ute på banan hål för hål i Gamebook appen vid använder, så det är väldigt spännande många gånger då man tittar på Leaderboarden och ser att sina vänner spelar bra eller mindre bra. 🙂

Vill du som läser detta vara med i denna gemenskap och tävlingsform, så ska du höra av dig till Tony på Sundsvalls Golfklubb, och lyssna med honom hur man kan vara med på enklaste sätt.
Välkomna ska ni vara.
Mvh
Herrgolfen på Sundsvalls Golfklubb.

Resultat herrgolfen 2018 på Sundsvalls Golfklubb