Stort intresse för golf bland ungdomar på Sundsvalls Golfklubb

Vi har under sommaren haft hårt tryck på banan med golfspelare som vill spela golf. Men det är inte bara vuxna som velat spela mycket golf i sommar på Sundsvalls Golfklubb, det är även massor med barn och ungdomar som fått upp ögonen för sporten golf. Detta syns väldigt väl i klubbens träningsgrupper, som har varit fulla av ungdomar och barn i sommar.
Otroligt roligt så klart, så därför vill vi skriva några rader här om hur kul det är att se ungdomarnas utveckling på golfbanan.
Under hela säsongen nu så har ca totalt 200 ungdomar varit med i någon typ av läger, träning eller kurs verksamhet på Sundsvalls Golfklubb.
Det har till och med varit så att vi inte kunnat fylla på med nya ungdomar i vissa gruppkonstellationer pga att inga äldre ungdomar har slutat. Därför får de yngre vara med i vanliga grupper ett tag till innan de får plats i de äldre grupperna. Sen kan vi meddela att vi fyllt på bra med tjejer i våra grupper. Det har ökat från 47% tjejer i våra idrottsgrupper, till nuvarande 49% tjejer i våra grupper. Detta är så klart superskoj då vi vet att det är väldigt få tjejer som spelar golf i normala fall i vårt avlånga land.
Under hösten så kommer Sundsvalls Golfklubb ha 3 st tjejer som börjar golfgymnasium på 2 olika orter. 2 tjejer börjar på Uppsala och 1 tjej börjar på Linköping. Vi har 4 killar som studerar på College i USA under hösten, vilket vi tycker är mycket roligt.
Ni ser dessa ungdomar här nedan på bilder och filmer.

Pristagare i Vasacupen 2020
Erik Sundström tränar ungdomar som vill satsa hårdare på sporten golf.
Edin Hägglund slår personbästa med fina 77 slag.
Tilde och Emma sista dagen innan de åker på Golfgymnasium i Uppsala.
https://www.instagram.com/p/CEAhJJJnNzR/?utm_source=ig_web_copy_link
Felix Löfman puttar tills han klarar av att få bollen i hål.
Elitlaget tackar av varandra innan de åker iväg till skolorna för hösten.
Småkottarna har fått priser efter sista tävlingen på Vasacupen.

https://www.instagram.com/p/CEDDP2Fn18C/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/CDzhE-1HThU/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/CDKWLk7nN7E/?utm_source=ig_web_copy_link