Emma Aicher från Sundsvall med i Tyska Landslaget i Alpint

Nu är det klart att Sundsvalls Slalomklubbs, Emma Aicher 17 år, byter land och tävlar för Tysklands Landslag träningsgrupp 3.
Vi har känt Emma Aicher sedan hon var 3-5 år och började åka här i Sundsvalls Slalombacke på Södra Berget med sin pappa Andreas.
Medan lillebror låg i barnvagnen så åkte Emma många fina åk i backen och la grunden till hennes fina alpina skidkarriär hon haft fram tills idag.
Nu fortsätter Emmas Alpina karriär i det Tyska Landslaget. Och Emma har bytt gymnasieskolan i Järpen, där hon gått skidgym med andra från Sverige, till att plugga och bo i södra Tyskland nära alperna.

Emma fyller 17 år idag den 13:e november och går andra året på gymnasiet. Hon har tävlat för Sundsvalls Slalomklubb sedan hon var liten, men har även bott i Schweiz i 3 år i åldern mellan runt 10 – 13 år. Sen har hon kommit hem till Sundsvall igen och tävlat för Sundsvalls Slalomklubb fram tills idag.
Vi måste säga att Emma har haft en fantastisk karriär på skidor från dess hon började tills nu. Hon har vunnit det mesta hon ställt upp i då det handlar om att tävla på mot tjejer i Sverige i sin ålder. Hon har även hunnit varit med och vunnit en stor juniortävling med de bästa åkarna från hela världen åkte till Italien för att tävla mot varandra. Där representerade Emma Sverige och Sundsvalls Slalomklubb. Hemma i Sverige har Emma många USM medaljer, de flesta i form av guld. När USM kördes i Sundsvall vann hon alla greenar och när det gick i Kiruna så vann hon även alla grenar det året. Det är något som få ungdomar och tränare får vara med om under sina karriärer. Vi på Durra.se har haft nöjet att få vara en del av hennes slalomkarriär från dess hon var liten tills hon idag är 17 år. Där har vi följt henne hela vägen och även stöttat Emma med träning på hemmaplan då hon velat träna lite extra utöver sin vanliga träning med sina träningsgrupper i Sundsvalls Slalomklubb. Där har hon haft Niklas Nyberg, Tomas Wennerström, Tine Kongsholm och Joel Svensson, som tränare, i gruppen födda 2003. Så vi är lite extra stolta idag då Emma har vinkat av oss i Sverige för att nu fortsätta sitt liv i Tyskland och dess landslag. Emma har just denna möjlighet eftersom hennes pappa Andreas Aicher, är tysk medborgare också. Så Emma har haft dubbla medborgarskap under sitt liv här i Sverige men har först nu fått frågan från Tyskland att få tävla för dem. Förutom pappa Andreas så har Emma sin mamma Viktoria Lindstrand och brodern Maximillan Aicher här hemma i Sundsvall. Så visst kommer Emma att hälsa på oss här i Sundsvalls många gånger framöver för att säga hej. För det vill vi ju verkligen. Även om vi kommer att heja på Sverige i första hand framöver oxå, så kommer vi självklart alltid att heja på Emma då det gäller internationella tävlingar där Emma är med och tävlar.
Vi på Durra.se önskar Emma ett stort lycka till i hennes framtida karriär och hoppas att det blir både roligt och givande nu framöver i Emmas skidåkning.
Här nedan följer några filmer och bilder från Emmas unga år i Sundsvalls Slalomklubb. Vi har även en fin intervju med Emma som vi gjorde med henne denna vecka innan hon åkte iväg på läger med hennes nya Landslag, Tyskland. Vi tror de är i Finland nu och tränar inför kommande tävlingar.
Vill ni se mer av och om Emma så kan ni söka på hennes namn på youtube och kanalen DurraTV

Stort Lycka till Emma Aicher.

Mvh
Durra.se och alla andra som stöttar dig.

Här nedan ser ni alla 22 filmer Emma Aicher är med i på DurraTV