Super Succé för Sundsvalls Golfklubbs Ebba Moberg i USA

Ebba på green efter vinst.

Ebba Moberg vinner stor collegetävling i USA på Rivercut Municipal Golf Course bara nån månad innan hon ska åka hem för sommarlov till Sverige.
Ebba spelar som vanligt med sitt lag,
Northeastern State University Athletics, och kunde under dessa 2 dagar ta hem segern i tävlingen individuellt och bli 2:a med laget tillsammans med sia lagkompisar. Ebba sköt 74 och 71 på 2 varv och träffade 11 greener 30 puttar första varvet och 14 greener med 31 puttar andra varvet. Otroligt roligt att läsa om Ebba på alla sidor från USA efter denna seger. Som tur är så kommer Ebba även hem kommande sommar och jobbar med våra ungdomar på hemmaplan, och framför allt våra tjejer, där många av dem har samma mål som Ebba Moberg.
Idag har Sundsvalls Golfklubb 47% tjejer av alla ungdomar som valt att satsa på golf som idrott och 63% tjejer som valt att satsa hårdare på golf som första idrott. Detta är vi mycket stolta över att kunna presentera för er alla, och hoppas vi framöver kan få ännu fler tjejer till Sundsvalls Golfklubb, säger en av tränarna på klubben efter att fått se dessa resultat och fått pratat med Ebba själv via sociala medier idag.
Ebbas tränarkollegor och elever välkomnar Ebba hem igen efter säsongen tagit slut. Men som det ser ut nu så är det minst 2 tävlingar kvar att spela, och sen eventuellt 1 tävling till om laget går vidare till finalen.

Stort grattis säger vi till Ebba Moberg från Sundsvalls Golfklubb.

Mvh
Durra.se och Sundsvalls Golfklubb.

Ebba efter att ha satt en bra putt på en av banans greener

Ebba Moberg med sitt lag som kom 2:a

Växande Succé för Herrgolfen på Sundsvalls Golfklubb

Igår lördag var det avslutning på Herrgolfen ute på Sundsvalls Golfklubb.
Det var 31 st anmälda till just denna avslutning och ca 35-40 deltagare i snitt alla söndagar som vi tävlat i sommar.
Som mest var det ca 45-50 deltagare under samma tävling, och det är väldigt bra måste vi erkänna.
Under sommarens 10 deltävlingar så spelar man slagtävling med handikapp. Man spelar alla slag och drar sedan av sina egna extra slag som man får på sitt handikapp, och då får man ett nettoresultat som man räknas till tävlingen. Under sommaren 2018 så var det Per Erik Olsson som lyckades bäst av de 5 bästa deltävlingarna man fick räkna. Det blev bara 9 deltävlingar denna sommar, eftersom 2 söndagar regnade bort, och då tog vi de 5 bästa istället för som i vanliga fall de 6 bästa. Per Erik fick ihop 97 poäng på de 7 deltävlingarna han var med på. 2:a blev Durra på 96 poäng, endast 1 slag från att dela segern med Per Erik. Sen på 3:e plats hittar vi Peter Engberg, som gjort sin bästa säsong någonsin i sin karriär. Hela resultatlistan hittar ni på länken nedan.
Vinnaren av Matchspelet på avslutningen blev Durra. Där mötte han i finalen, Bo Dalfors, Simon Wikholm och Jan Olov Andersson. Rolig spelform där man möts först 9 hål i 8-dels final, sen 9 hål i kvartsfinal och sen 9 hål i semifinal och sen slutligen 9 hål i final.
Så det blir 36 hål totalt att spela innan en vinnare kan koras. Detta år blev det alltså Durra före Bosse och sen Janne Andersson.

Alla deltagare i herrgolfen vill tacka tävlingsledaren, Tony Zetterberg, lite extra för sitt engagemang och arbete med denna tävling och gemenskap. Vi är fler oxå som hjälper till och jobbar med tävlingen, men det är Tony som drar det stora lasset och fixar med resultat och startlistor och allt annat runt i kring. Så nästa år tror vi att herrgolfen kan växa till något ännu större och med ännu fler deltagare. Det är vi nog alla överens om som varit med och spela tävlingen i sommar. Alla på avslutningen var helt överens i alla fall.

Tävlingen har blivit en succé pga att det finns ett engagemang och driv från tävlingsledningen. Men även för att det är många som vill spela golf med nya vänner och kamrater. Det är en del av att man vill vara med, för att man ska då spela och lära känna nya människor och kamrater. Sen är även spelformen och rapporteringen mycket rolig, för man kan följa allas resultat ute på banan hål för hål i Gamebook appen vid använder, så det är väldigt spännande många gånger då man tittar på Leaderboarden och ser att sina vänner spelar bra eller mindre bra. 🙂

Vill du som läser detta vara med i denna gemenskap och tävlingsform, så ska du höra av dig till Tony på Sundsvalls Golfklubb, och lyssna med honom hur man kan vara med på enklaste sätt.
Välkomna ska ni vara.
Mvh
Herrgolfen på Sundsvalls Golfklubb.

Resultat herrgolfen 2018 på Sundsvalls Golfklubb

 

Sundsvalls Golfklubb näst största klubb på Riksfinalen i Tranås

Nu i helgen körs Svenska Golfförbundets riksfinal i Teen Cup på Tranås.
Det är 144 st ungdomar i åldrarna 13-16 år som gör upp i den stora finalen, efter 3 kval deltävlingar runt om i hela landet.
Man börjar första kvalet på sin egna klubb, och sen fortsätter man med nästa kval i distriktet och sen Norrlandsfinal och nu är det då dags för Riksfinalen.
Sundsvalls Golfklubb skickar i år 6 st ungdomar till finalen. Och med det är vi Näst största klubb tillsammans med Gävle och Landeryds GK, om man räknar antalet deltagare som är med från varje klubb. Sundsvall skickar 4 tjejer och 2 killar till denna riksfinal. Endast Halmstad är större klubb med sina 7 spelare på plats.
Detta är kul för Sundsvalls Golfklubb och Sundsvall som golf-stad. För även Öjestrand har många med i finalen, och de skickar 5 spelare dit. Timrå har 2 spelare med i finalen. Så Medelpad syns på Sverigekartan även denna gång med antalet spelare med i finalen.
Från Sundsvall får vi se följande spelare.
Anton Johansson P-16, Sara Sten F-15, Emma Hägglund o Tilde Löfman i F-14, Alice Nilsson i F-13 och Hugo Nordlander i P-13.
Vi önskar självklart dessa ungdomar ett stort lycka till i finalen på Tranås Golfklubb.
Vi kan alla följa dem på Golf.se och se hur det går för våra ungdomar. Självklart är vi medveten om att motståndet är tufft, då vi vet att golfsäsongen kan vara året runt i södra Sverige medan vi har en kort säsong här i Norrland. Men vi ska ändå visa att Sundsvall är att räkna med i framtiden och hoppas våra ungdomar får en rolig och lärorik helg i Tranås.

Följ alla ungdomar här på golf.se med resultat och annat

Länk till resultat


Succé för Herrgolfen på Sundsvalls Golfklubb

Efter 4:e omgången för denna sommar av Herrgolfen, så kan vi nu konstatera att det blivit en stor succé.
Tävlingen har i snitt lockat 36 deltagare varje tävling, och spelarna har allt från 1,3 till 36 i Hcp. Man ska vara i åldern mellan 22 till 65 år och vara medlem på Sundsvalls Golfklubb.
Även golfbanan på klubben får stora hyllningar av spelarna.
Just nu så är banan och greenerna i väldigt bra skick. Den blev ännu bättre nu i helgen efter att banchefen sänkt ner klipphöjden till 3,5 mm och vältar greenerna oftare.
Så man kan säga nu att bollarna går verkligen dit man slår bollarna på grreenerna. Bra jobbat Greenkeepern på Sundsvalls Golfklubb.
Dagens vinnare av herrgolfen har puttat bra idag. Och vinnaren var denna gång, Tony Zetterberg med fina 68 slag netto. 2:a blev Durra på 69:netto, och 3:a blev Per Erik Olsson 71 slag netto.
Bra resultat på de 3 första denna gång.
Totalt sätt efter 4 omgångar av 10, så har vi vi Durra i ledningen med 72 poäng. 2:a är Michael Johansson på 64, och 3:a just nu är Per Thorneus, även han på 64 slag.
Fortsättning följer och när allt är klart så kommer vi ha spelat 10 omgångar där de 6 bästa resultaten räknas.

Tävlingsledaren Tony Zetterberg är nöjd så här långt in i tävlingsserien med deltagandet. Men han välkomnar ännu fler till detta stora och roliga gäng, för det är kul att spela golf med olika personer och även kul att få lära känna fler av klubbens medlemmar. Så från inför nästa omgång så hälsar Tony att det vore kul om fler herrar ville vara med. Och för alla herrar som har golfspelande fruar eller flickvänner, så finns det alltid några av bollarna i tävlingen som är avsatta för tjej/dam-golf. Så tveka inte nu, utan in och anmäl er i kommande Herrgolf-tävling.

Avslutningsvis så vill vi verkligen tacka tävlingsledaren, Tony Zetterberg, för det arbete han lägger ner på denna tävlingsform för herrgolfens medlemmar.
Bra jobbat Tony och stort grattis till dagens seger i tävlingen. Efter en tung säsongsöppning så var det kul för dig att du fick ta hem segern i sista tävlingen innan uppehållet på 3 veckor.

Se nedan länkar för de olika ställena man kan hitta info och resultat från tävlingen.

Länk till Anmälan till Herrgolfen omgång 5

Resultat från senaste tävlingen

Länk till totalsammanställningen Order of Merit herrgolfen 2018